De eerste hapjes


Na 6 maanden borstvoeding of kunstvoeding is je baby toe aan zijn eerste hapje. De smaakvoorkeuren zullen zich verder ontwikkelen. Rapley is een methode om vast voedsel te introduceren bij je baby. Onderzoeken, experimenteren, na-apen, ontwikkelen van een goede motoriek en leren kauwen. Een uitdagende periode waarbij Peer Voeding jullie graag van professioneel advies voorziet.

eerste-hapjes-rapley-eer-voedingadvies

Moedermelk blijft de beste basis

Bij de eerste hapjes is spelen en ontdekken in eerste instantie het belangrijkste. Moedermelk blijft de basis. Biedt je baby grote stukken aan. Een struikje broccoli, bloemkool, een halve avocado, een wortel, een stuk venkel of pompoen zijn mooie groenten om mee te beginnen. Peer Voedingadvies is voorstander van het aanbieden van een combinatie van rapley en zelf gemaakte hapjes.


Rapley, een eetfeest

Zolang  je je baby eten aanbiedt en niets in zijn mond stopt zal de baby het pakken en eten wanneer hij/zij er klaar voor is. Baby’s gaan hierdoor gevarieerder eten. Kook je groenten zonder zout en je baby kan meteen met de pot mee eten. Het is belangrijk om een juiste volgorde aan te houden bij het introduceren. Zo voorkom je de kans op allergieën.

Voedselintroductieschema Peer Voedingadvies

Goed advies

Elke baby is anders en daarom is er niet één kant & klare aanpak. Het kan lastig zijn om inspiratie te vinden voor het zelf maken van lekkere en gezonde eerste hapjes. Bij een consult van Peer Voedingadvies krijg je ook een e book inclusief recepten voor babyhapjes vanaf een half jaar t/m één jaar. Peer Voedingadvies geeft je advies op maat. Ook als je baby allergisch is of nog niet enthousiast is voor de eerste hapjes. Samen gaan we op zoek naar de juiste oplossing.

Onder het kopje tarieven vindt je uitgebreide informatie over de kosten. Ook wat betreft eventuele vergoeding door je zorgverzekeraar.

Meer info…

 

De-eerste-hapjes

 

 

 

copyright © peer voedingadvies 2017 - realisatie misign.nl