Energie Herstelplan


Geïnspireerd door de Oosterse geneeskunde ontwierpen natuurdiëtisten Marijke de Waal Malefijt en Tanja Visser een Westers stappenplan naar energieherstel. Het is een gezondheidsmodel met informatie over hoe voeding ingezet kan worden als vitaliserende bron. Peer Voedingadvies werkt graag volgens de stappen van Het Energie Herstelplan.

De energie driehoek

De lever-energie is voor zijn functioneren afhankelijk van twee andere energiesystemen. De  verterings-energie en de reserve-energie. Zonder deze twee partners kan het zijn taken zoals het verdelen van de qi niet goed uitvoeren.

De verteringsenergie is de energie die vrijkomt uit de omzetting van voedsel en dranken door het spijsverteringskanaal.

De reserve-energie is te zien als de ‘accu’ van de lever. Is je ‘accu’ leeg dan volgt ziekte. Een lage reserve-energie is o.a. verantwoordelijk voor een zwakke verterings-energie en een minder goede leverontgifting.

Leven volgens je constitutie

Een vierde element in de energiedriehoek is je constitutie. Een concept uit de Ayurveda, de eeuwenoude Indiase geneeskunst. Constitutie is het geheel van bij de geboorte aanwezige lichamelijke en geestelijke eigenschappen. Je volstrekt persoonlijke aanleg. Zorgvuldig leven en eten, naar de richtlijnen voor je persoonlijke constitutie is de gemakkelijkste manier om je beste kwaliteiten tot bloei te laten komen.

Je energiedriehoek in balans?

De belangrijkste typische klachtkenmerken op een rij

Telefonisch spreekuur EHP

Heb je een korte vraag over Het Energie Herstelplan? Dan kan je elke woensdag tussen 12:00 en 13:00 uur contact opnemen met natuurdiëtist Judith Rolf.

Te bereiken via 06 28 65 38 20. Vragen met een gemiddelde duur van 5 minuten worden kosteloos beantwoord. Vergt je vraag een uitgebreider antwoord dan kan er een belafspraak worden gemaakt. Quik Tips: 30 minuten telefonisch of een Skype advies voor € 30,-.

 

Workshop Energie Herstelplan

Peer Voedingadvies verzorgt de workshop ‘Energie Herstelplan’ De juiste voeding voor je lever! De workshop duurt 2 uur en leert je de basis om aan de slag te kunnen met het uit 8 stappen bestaande plan. Volgens het boek van Marijke de Waal Malefijt en Tanja Visser.

Kosten

De kosten zijn € 25,-  neem contact op voor de mogelijkheden, locatie en data’s.

Contact…

Het Energie Herstelplan

Boek: Het Energie Herstelplan
Link: ‘Het Energie Herstelplan’ bij Bol.com

Lang voordat je vermoeidheidsklachten krijgt, geeft het lichaam al subtiele signalen af in de vorm van diverse (vage) klachten. De lever heeft met zijn anderhalve kilo en meer dan 1400 funties invloed op vele processen in het lichaam.

De lever speelt daarom een grote rol bij veel gezondheidsproblemen die samengaan met vermoeidheid. Denk aan gewrichtsklachten, hoofdpijn / migraine, hormoonklachten (zoals menstruatie- en overgangsklachten), huidklachten, diverse maag- en darmziekten en spierpijn.

Een lever uit balans kan zich uiten in een breed scala aan klachten. De lever is bij chronische klachten altijd betrokken. Naast reguliere onderzoeksmogelijkheden zijn er ook andere manieren om de conditie van je lever vast te stellen.

 

 

 

 

copyright © peer voedingadvies 2017 - realisatie misign.nl