Natuurlijke oplossing bij maagzuur
- Geplaatst januari 13, 2014
- Door Judith Rolf
- In Lifestyle, Nieuws
0

Maagzuur een probleem van deze tijd
Een verminderd zoutzuurgehalte van het maagsap kan vele problemen veroorzaken. De bekendste is (brandend) maagzuur. De opname van vitaminen en mineralen wordt hierdoor verminderd. Huiduitslag, allergieklachten en extreme vermoeidheid kunnen een gevolg zijn van te weinig maagzuur (hypochloorhydrie).
Een verstoring in de spijsvertering (hieronder valt hypochloorhydrie) komt bij ongeveer 25% van de volwassen populatie voor. Een veel voorkomende kwaal die door de meeste artsen bestreden wordt met medicijnen.
Medicijnen (meestal PPI’s, proton pump inhibitors) behandelen het symptoom maar nemen de klacht niet weg. PPI’s hebben zelfs een averechts effect. Zo kunnen ze onder andere een vitamine B12, ijzer en magnesium tekort veroorzaken.
Natuurlijke oplossing bij maagzuur
Peer Voedingadvies pleit voor natuurlijke oplossingen, zoals goed kauwen. Drink niet bij een maaltijd want dit verdunt spijsverteringssappen. Eet minder, en vermijdt koolhydraten en eiwitten in dezelfde maaltijd. De combinatie van koolhydraten en eiwitten is zwaar om te verteren.
Het drinken van koffie, alcohol en sinaasappelsap en het eten van chocolade, pepermunt, frituur, tomaten en chilipepers wordt afgeraden. Daarnaast is een gezond lichaamsgewicht gewenst.
Peer Voedingadvies maakt bij maagzuurklachten graag voor u een dieet op maat
Neem contact op of stuur een mail voor het bespreken van de mogelijkheden.