Rode wijn is niet gezond
- Geplaatst augustus 21, 2014
- Door Judith Rolf
- In Lifestyle, Nieuws
0

Rode wijn is een complexe drank met enkele duizenden verschillende bestanddelen. Algemeen wordt aanvaard dat de positieve effecten van een matig gebruik vooral te danken zijn aan resveratrol. Voor mannen is een matig gebruik maximaal 2 glazen per dag en voor de dames maximaal 1.
Resveratrol wordt alleen in rode wijn in redelijke hoeveelheden aangetroffen. Het zou een positieve uitwerking hebben op de bloedvaten, door bloedpropjes te verminderen. Als een bloedpropje een bloedvat verstopt kan dit voor ernstige problemen zorgen (hart- en vaatziekten). Resveratrol zou antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen hebben.
Bij alcoholgebruik heeft de lever extra ontgiftende klussen te doen. Dit betekent dat de lever extra hard aan het werk mag na het drinken van alcohol.
Ondanks de vaak besproken voordelen, zoals bijvoorbeeld de resveratrol in rode wijn zijn de nadelen groter.
Wilt u lief zijn voor uw lever? Kies dan voor water of kruidenthee. Water kunt u een subtiel smaakje geven door er goij bessen, frambozen of ander rood fruit aan toe te voegen.
Proost!