Ongunstige eigenschappen van chocola
- Geplaatst juni 27, 2014
- Door Judith Rolf
- In Gezonde voeding, Nieuws
0

Suiker, cafeïne en theobromine
Chocola heeft ook ongunstige eigenschappen. Chocolade bevat veel suiker. Een voedingsstof die niet essentieel is en waarvan de bloedsuikerspiegel snel stijgt. Chocola bevat van zichzelf een kleine hoeveelheid cafeïne en theobromine (een stofwisselingsproduct van cafeïne). Cafeïne kan bijwerkingen geven als slapeloosheid en rusteloosheid.
Oxaalzuur: De mineralen rover in chocola
Chocola wordt in de lever verwerkt. Dit proces kost nutriënten waaronder vitamine B en magnesium. Tannine in chocola kan een onoplosbare verbinding aangaan met ijzer. Oxaalzuur die ook in cacao zit, bindt ijzer en calcium aan zich waardoor deze mineralen niet of nauwelijks opgenomen kunnen worden in het lichaam. Oxaalzuur wordt ook wel een ‘mineralen rover’ genoemd. Chocola ook de pure en rauwe chocolade behoort helaas tot de uitzonderingsproducten.
Wil je van je chocola verslaving af? Boek een consult bij Peer Voedingadvies!
Link naar contactformulier Peer Voedingadvies.